Heuj

Upgrade: One+One / Samsung S8+

By on 20 augustus 2017

Toen ik zo’n 2 jaar terug de One+One aanschafte voor pak en beet 365 euro was ik enorm blij.. Het was de eerste uit een serie die beter was dan de mainstream van beste telefoons, voor de helft van het geld. Qua specificaties was hij zelfs beter dan de Samsungs of iPhones van die tijd.

Maar nadat ik hem in het water had laten vallen in de Geul, een chillplek iets verderop de camping in Zuid-Limburg, was hij niet meer zo oké. Steeds meer kleinere mankementen, trager en soms opnieuw opstartende uit het niets.

Het werd tijd voor vernieuwing.

Mijn vriendin en ik besloten voor de Samsung S8 te gaan, zo’n telefoon met gebogen randen op het scherm.. Waarvan ik vorig jaar al dacht bij de S7 Edge van “wauw, die telefoon is mooi 😮” valt die mening in het niet bij het zien van de nieuwste telg van Samsung.

Het “Infinity Display” (Super Amoled) die maar liefst een resolutie aankan van 2960×1440 is een super fijn scherm die in vergelijking met de One+ (IPS LCD) een stuk leuker is om naar te kijken.

Wat vooral een “plus” (ghe) punt is van deze nieuwe telefoon: de camera. Soms met moeite maakte de One+ op zich best goede foto’s, met name in donkere ruimtes. Maar dan hield het ook wel op. Aangezien ik graag foto’s maak voor Google Maps (local guide puntjes ftw) is een goede camera wel handig. Vooral met foto’s van het eten.

Enfin, om het kort en bondig te houden. De telefoon is een zware vooruitgang ten opzichte van mijn oudere.

Vriendin had de Samsung S6 en heeft nu ook de Samsung S8. Maar zij vind de (Samsung Health) opties niet zo heel vernieuwend. Natuurlijk vind ze het ook dat de nieuwe telefoon een beter scherm heeft, en voelt de het beter in de hand, maar echte vernieuwingen?

Had ik misschien toen ook voor de Samsung S6 moeten gaan? – Nee, voor toen was de One+ One goed. Zeker ook omdat bijna niemand hem in Nederland had.

Maar nu, nu is de S8+ goed. Zelfs super goed.

Telefoon specificaties / S8+ vs One+One

TAGS
SHORTURL

De volgende url kan je gebruiken als kortere url voor deze post: https://jdw.li/XpQRy

RELATED POSTS