Meh

Foutje van mijn kant

By on 17 augustus 2017

Leuk, Filezilla als ftp cliënt gebruiken.. Door een foutje van mijn kant werd alle, maar dan ook alle bestanden in de map “jerrydewit” verwijderd. Alle backups, alle afbeeldingen, alle afleveringen van een favoriete serie zodat ik die later nog eens kon terug kijken, alle foto’s van de vakantie van Kroatië (godthanks ook een offline backup van, en die bij Google Photo’s), experimentele scripts die eventueel nog geïmplanteerd konden worden, etc etc, weg.

Enfin.. Hoe dit kon gebeuren, ghe..  Wel, heel dom drukte ik heel simpelweg de delete knop in terwijl ik afgeleid was.
Werd er dan niet gevraagd of ik het zeker wilde? Simpelweg druk ik op enter, waardoor de gehele map ineens foetsie was.

Maar goed. Dit hele akkefietje loste wel in één klap de rotzooi op die ik nog moest uitzoeken. Alle overbodige plugins waar ik ooit mee tests uit voerde, alle onnodige scripts, alle onnodige foto’s. En vast nog vele dingen die ik ben vergeten ondertussen.

Nu weer experimenteren met een nieuw thema, alles opnieuw in eigen taal neer zetten en alles een plek zien te geven.

Trouwens, ik moet de gene waar ik mijn bestanden “host” nog eventjes bedanken.
Leon, een oude buurman van mij die ik ondertussen ook alweer 10 jaar ken, heeft zijn eigen server waar ik ook op mag staan met diverse websites.

Plus aangezien Google nu https voorrang geeft op zijn zoekresultaten leek het mij ook wel handig om zoiets te hebben. Na een paar uur kutten hebben buurman en ik het voor elkaar gekregen jdw.li & deze website te laten draaien met een eigen certificaat van LetsEncrypt. Handig joh!

 

TAGS
SHORTURL

De volgende url kan je gebruiken als kortere url voor deze post: https://jdw.li/zwoYp